Keurmerken en groene koffie aanduidingen

Wanneer u een groene koffieboon moet kiezen dan zijn er een aantal termen en keurmerken belangrijk om te onderscheiden. Ieder term en keurmerk zegt iets anders over een bepaalde boon.

Deze twee keurmerken zijn van toepassing op onze bonen

Fair Trade keurmerk

Fair trade staat voor eerlijke handel. Dit betekend dat de boeren die onze groene koffiebonen verbouwen hier een eerlijk prijs voor krijgen. Verder moeten de omstandigheden op de werkplek goed zijn. Geen lange werkdagen, kinderarbeid en milieuvriendelijke productie. Door fair trade groene koffiebonen te kopen zorgt u voor een eerlijk verdeling van rijkdom en een beter welzijn voor de producenten.

Wij van Groene Koffie Winkel vinden onze boeren belangrijk. Zonder deze boeren kunnen wij geen overheerlijke Groene Koffiebonen aanbieden. Wij willen in de toekomst ons fair trade assortiment dan ook uitbreiden.

UTZ keurmerk

Het UTZ keurmerk wordt wereldwijd gebruikt om aan te tonen dat onder andere groene koffiebonen onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden zijn geproduceerd. Het certificaat geeft aan dat de bonen zonder bestrijdingsmiddelen en onder goede werkomstandigheden zijn gemaakt.

UTZ is een goed keurmerk omdat zij goed controleren of bedrijven dit keurmerk ook echt verdienen

Verder zijn een aantal termen belangrijk om uiteen te zetten.

NY

NY staat voor New York green coffee association. Zij controleren de koffiebonen of deze een bepaalde kwaliteit hebben. Hoe hoger het getal achter een koffieboon hoe beter de kwaliteit van deze groen koffieboon.

SSFC

SSFC betekend strictly soft fine cup beans. Deze bonen groeien op redelijk lage hoogte. Deze bonen zijn doorgaand lichter en minder compact. Fine cup betekend dat de bonen van hoge kwaliteit zijn.

Grade

De grade van een koffie is ook een kwaliteitstandaard. Vaak wordt hiermee de grote van een boon aangegeven. De beste kwaliteit wordt aangeduid met grade 1.

SHB

Deze term betekend strictly hard bean. Deze koffie groeit op hoogtes van 1350 meter of hoger. Doordat ze zo hoog wordt gegroeid zijn deze bonen zeer hard. Groene koffie bonen die op grote hoogtes groeien die groeien langzamer. Hierdoor zijn de bonen meer consistent en hebben een diepere smaak. De bonen zijn hierdoor meestal populairder en duurder in vergelijking met gewone bonen.