Broccoffee: koffie met een apart smaakje

Broccoli met koffie

Een nieuwe trend is gaande in de koffiewereld. Op verschillende lokale plekken in de wereld wordt geëxperimenteerd met een nieuw fenomeen. In eerste instantie lijkt het volgens veel mensen niet bepaald lekker. Maar om mee te gaan met de trend of zelfs voorop te lopen met de steeds ‘gezonder levende wereld’ is Broccoffee het proberen waard. Een unieke combinatie van koffie en broccolipoeder, wie wil dat nou niet proberen?

Groene & gezonde koffie

De broccoli staat bekend als zeer vitaminerijke en gezonde groente. Een verpoederde broccoli mengen door de koffie is dus een gezond kopje koffie. Twee eetlepels van de broccolipoeder zouden even gezond zijn als een hele broccoli. Maar verpest het de smaak van koffie dan niet? Verschillende mensen hebben de Broccoffee geprobeerd. De ervaringen met de Broccoffee bij de mensen liepen uiteen. ‘’Het leek net of ik een hap uit een broccoli nam’’ zei een Broccoffee-tester. Een andere tester vond het een leuk initiatief en vindingrijk idee. Zo zijn de meningen over de Broccoffee verdeeld.

Broccoli met koffie

Voedselverspilling wordt tegengegaan

Naast dat de Broccoffee veel gezonde ingrediënten bevat, gaat het ook voedselverspilling tegen. De Broccoffee wordt gemaakt van mislukte broccoli’s. Broccoli’s die een afwijkende vorm hebben, ook wel lelijke broccoli’s, zijn geschikt om Broccoffee van te maken. Normaliter worden deze lelijke broccoli’s direct weggegooid, maar als de Broccoffee trend meer op gang komt misschien niet meer.

Is Broccoffee maar het begin?

Ja. Door de toenemenende drang om gezonder te eten & drinken zou dit zo maar eens het begin kunnen zijn. Komen de koffietentjes straks wellicht met cucumcoffee? Een gezonde trend om het dagelijks leven telkens iets gezonder te maken lijkt op gang te komen. Vooralsnog moet u vandaag te dag nog uw broccoli nuttigen met een aardappeltje en vlees, want de Broccoffee is nog niet in Nederland te verkrijgen.