Wat is het belang van een goede koffieautomaat?

Wat is er het meeste belangrijk op het werk?

Wat zorgt ervoor dat u de werkdag met plezier doorkomt? Veel mensen denken dan aan collega’s maar vergeten het zwarte werkvocht genaamd: koffie. Gemiddeld drinken Nederlanders zo 3,5 koppen koffie per dag.  Het drinken van kwalitatief goede koffie geeft een boost aan je gezondheid. Een bakje koffie dat is gezet met een slechte machine of met slechte bonen kan het tegenovergestelde effect hebben.

De voordelen van een goed bakje koffie

In verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat koffie verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Mensen die veel koffie drinken lopen minder risico om eerder te overlijden. Dit is gebleken uit een studie die is uitgevoerd in Groot-Brittannië. Verder zit er in koffie cafeïne dat de zintuigen verscherpt en het hongergevoel vermindert. Kortom het ideale vocht om een werkdag door te komen.

Het hebben van een goede koffieautomaat

Een goede koffieautomaat is nodig wanneer u uzelf wilt trakteren op een overheerlijk bakje koffie. Koffie zorgt er namelijk voor dat de productiviteit en werkvreugde omhoog gaan. Het hebben van een goede koffieautomaat is uiteraard bepalend voor de koffiekwaliteit. Een minder goede koffieautomaat produceert minder goede koffie.

En niet te vergeten

Veel mensen denken dat wanneer ze een koffieautomaat hebben uitgezocht dat ze dan goede koffie hebben. Maar niks is minder waar, zoals bij een goed gerecht zijn de ingrediënten belangrijker of even belangrijk als de manier waarop deze bereid is. Met koffie is dit natuurlijk ook zo. Wanneer u een goede automaat heeft maar de bonen zijn van lage kwaliteit dan zal het resultaat alsnog tegenvallen. Investeren in goede bonen is dus even belangrijk als investeren in een automaat. Wilt u thuis de meest verse koffie proberen? Wilt u zelf aan het roer staan tijdens het gehele koffieproces? Wilt u uw eigen roast bepalen en experimenteren met andere roasts? Bekijk dan ons assortiment groene koffiebonen en rooster zelf uw eigen koffie. Het zelf roosteren van koffie heeft meerdere voordelen. Bekijk de voordelen hier.