Waarom zou u zelf koffie branden terwijl u ook gebrande koffiebonen kunt kopen?

Zelf Koffie Branden
Koop hier groene koffiebonen

Bent u van plan om zelf ongebrande koffiebonen te branden tot een heerlijke kop koffie? Dat is geen slechte gedachte. Maar waarom zou u zelf al het werk doen terwijl gebrande koffiebonen in de schappen bij de supermarkt liggen? Wij geven u een aantal voordelen van zelf ongebrande koffiebonen branden.

Verser kan niet

Hoe zou een kop koffie verser kunnen dan wanneer u zelf de groene koffiebonen brandt? Dit is haast onmogelijk. Wanneer u zelf koffiebonen brandt zitten de koffiebonen niet geruime tijd in een koffiezak en worden ze nagenoeg direct geconsumeerd. Ook is de smaak van zelf gebrande koffie vele malen intenser en smaakvoller. Het zelf branden van koffie is te vergelijken met het zelf bakken van bijvoorbeeld brood: hoe eerder geconsumeerd hoe verser en lekkerder het is. Bovendien zitten de koffiebonen die in de supermarkt liggen lange tijd in een verpakking waardoor de smaak afneemt. Het lekkerste en meest verse kopje koffie brandt u dus zelf.

Zelf de roast kiezen

De ongebrande koffiebonen kunnen worden gebrand op basis van drie gradaties: light roast, medium roast en dark roast. De drie brandgradaties hebben elk hun eigen kenmerken en smaak. Door zelf groene koffiebonen te branden kunt u zelf de brandgradatie kiezen. Heeft u op dat moment zin in een heerlijke espresso? Ga dan voor een donkere roost. Of heeft u trek in een zachtere en romige koffiesmaak? Rooster de koffiebonen dan wat lichter. Tevens kunt u zelf ontdekken welke roast u het lekkerst vindt.

Onbewerkte zelf gebrande koffiebonen

Door zelf groene koffiebonen te branden bent u ervan verzekerd dat de koffiebonen niet verder bewerkt zijn met andere stoffen. Hierbij kunt u denken aan bepaalde kleur- en smaakstoffen om de koffiebonen aantrekkelijker te maken. Het brandproces heeft u dus in eigen hand, waardoor u verzekerd bent van pure koffiebonen. Koffie uit de supermarkt kan vervuilde stoffen bevatten.

Het ‘baristagevoel’

Het zelf branden van koffie lijkt in eerste instantie veel moeite. Echter zult u ontdekken dat het een leuke bezigheid is. Door het steeds vaker te doen met verschillende soorten bonen en roasts voelt u zich een echte barista. Tevens zullen uw gasten of vrienden vaker een kopje koffie bij u gaan drinken. Extra gezelligheid.

 

Misschien interessant?

> Zelf koffiebonen branden? De voor- en nadelen van verschillende brandmethodes

koop hier groene koffiebonen