Steeds meer mensen branden hun eigen koffie: mis de boot niet!

Sinds een aantal jaar is een trend gaande aan vooral de onderkant van de koffiemarkt. Met de onderkant van de koffiemarkt worden de consumenten bedoeld. Steeds meer consumenten stappen af van het gebruik van koffiepads en filterkoffie om uniek te blijven. Uniek blijft u door zelf uw koffie te branden. Naast dat het mensen een uniek en authentiek gevoel geeft, is zelf gebrande koffie natuurlijk ook extra lekker en vers.

Zeg vaarwel tegen pads & cups

Zelf ongebrande koffiebonen branden tot verse gebrande koffie geeft men een speciaal gevoel. Het is een beleving. De koffiepads en cups zijn verleden tijd voor sommigen. Een persoon dat veel geeft om zijn of haar kopje koffie brandt het ook zelf. Diverse koffiesmaken en roasts kunnen worden geproefd. Veel mensen denken bij het branden van groene koffiebonen aan een heel erg moeilijk en onmogelijk proces. Echter is het branden van koffie hélemaal geen ‘rocket science’. Nederlanders drinken veel koffie, en steeds minder vaak van koffiepads en filterkoffie. Zij branden zelf koffie!

Ook koffietentjes experimenteren mee

Nederland staat bomvol koffietentjes en koffiebarren. Deze koffiedrink-gelegenheden moeten zich steeds meer onderscheiden van de concurrentie. Om toch een onderscheidend kopje koffie te kunnen zetten voor de klant, experimenteren steeds meer koffietentjes met het zelf branden van koffiebonen. De koffietentjes branden de koffie in de eigen zaak. ‘’Het geeft de klant een andere beleving: mensen die langs mijn zaak lopen ruiken de koffie al van meters ver. Door verschillende zintuigen aan te spreken haal je klanten sneller binnen’’ Zegt een koffietent-eigenaar. Koffie wordt vandaag de dag gezien als een beleving: de geur, de kleur, de aroma enzovoorts moeten perfect zijn, want de consument is veeleisend als het gaat om koffie.

Blijf niet alleen achter

Wanneer start u met experimenteren? Stel u eens voor. U viert een verjaardag en nodigt wat vrienden en familie uit. Hoe tof zou het zijn als zij kunnen genieten van zelf gebrande koffiebonen in plaats van standaard koffie? Hoogstwaarschijnlijk (99,9%) bent u de enige die zelf koffie brandt.

Man brandt zelf koffiebonen

Al met al moet de kwaliteit van koffie steeds beter en lekkerder zijn. Koffietentjes moeten zich onderscheiden en consumenten willen steeds vaker kwaliteit. Consumenten hebben over het algemeen meer geld over voor kwalitatief goede koffie. En nu een trend bezig is dat consumenten thuis zelf koffie koffie branden, hoe zal de koffiemarkt zich in de toekomst vormen? Hoe zullen koffietentjes hierop moeten inspelen? Dat is aan de koffietent-eigenaren.