Waarom is Groene Koffie Winkel Groen?

Wat doet Groene Koffie Winkel om de planeet te redden?

Duurzaamheid is tegenwoordig een veel gebruikt woord. Veel bedrijven dragen een steentje bij aan het behouden van de planeet voor de toekomstige generatie. Groene Koffie Winkel vindt het belangrijk dat onze bedrijfsvoering zo min mogelijk impact heeft op het milieu. Onze boeren verbouwen de ongebrande/groene koffiebonen door middel van de meest milieuvriendelijke manier.

De boeren

Wij zien erop toe dat de boeren die onze bonen verbouwen er geen vervuilende praktijken op nahouden. De koffieboeren worden goed gecompenseerd voor de groene koffiebonen. De bonen die wij verkopen hebben verschillende milieuvriendelijke labels, maar omdat wij niet aangesloten zijn bij een van deze organisaties mogen wij onze bonen niet verkopen onder deze labels. Onze boeren vervoeren de groene koffiebonen op de meest milieuvriendelijke manier. De manier waarop zij de bonen vervoeren is doormmiddel van ezels en andere muildieren.

Verpakking en verzending

Wij willen ervoor zorgen dat onze CO2 voetafdruk zo klein mogelijk is. De dozen die wij gebruiken bij de verzending van onze producten gebruiken wij opnieuw. Wij krijgen deze dozen van familie en vrienden die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan. Verder gebruiken wij zo min mogelijk papier en karton om onze bedrijfsvoering tot stand te brengen. Dit doen wij onder het motto ‘iedere gekapte boom is er een te veel’.

Groene Koffie Winkel

Wilt u zelf ook een heerlijk zelf gebrand kopje koffie? Wilt u zelf het verschil proeven tussen verschillende roasts? Bent u een koffieliefhebber? Heeft u een duur koffieapparaat thuis staan en wilt u zelf uw eigen koffie branden om de koffie experience uit te breiden? Bekijk onze branders, groene/ongebrande koffiebonen, koffiebrand starterspakketten en koffiemolens.