5 Koffie wist-u-datjes die u nog niet weet…

Leuke koffie wist-u-datjes die u waarschijnlijk nog niet weet…

In deze blog hopen wij een aantal leuke en interessante koffieweetjes te vertellen waarvan u nog niet op de hoogte bent. Dus bent u benieuwd naar weetjes over koffie die u nog niet weet? Lees dan snel onderstaande interessante koffie feiten en verbreed uw kennis over koffie!

Wist u dat…

Er meer dan 50 soorten koffiebonen bestaan?

Waarschijnlijk kent u 2 soorten koffiebonen: de arabica en de robusta koffieboon. Deze 2 soorten worden vaak voor commerciële doeleinden gebruikt. Naast de robusta en arabica bestaan er dus nog minimaal 48 soorten die u nog nooit heeft geproefd. De robusta en arabica koffieboon hebben 98% marktaandeel.

Koffie de 2e meest verkochte grondstof ter wereld is?

De koffiemarkt is oneindig groot, overal op de wereld wordt het dagelijks gedronken. Koffieproducenten en koffiehandelaren maken steeds meer variaties op koffie om hun markt uit te breiden. Op de 1e plek van meest verhandelde grondstoffen staat olie.

De duurste koffie voortkomt uit uitwerpselen?

In Indonesië is koffie gemaakt met behulp van een civetkat (een roofdier). De koffieproducent geeft de civetkat bepaalde koffiebonen te eten waarna het dier het later uitpoept. Uit de uitwerpselen van het dier wordt de koffie gefilterd. Volgens de Indonesische koffiemaker zorgt het lichaam van het dier ervoor dat de koffie meer smaak- en geurstoffen bezit. Civetkat uitwerpselen koffie

De koffieplant maar 300 gram gebrande koffie per jaar produceert?

Koffieplanten produceren jaarlijkse een lage hoeveelheid gebrande koffiebonen. Een koffieplant produceert circa 2,5 kilogram aan koffiebessen per jaar. Wanneer het schil wordt verwijderd en de groene koffieboon wordt gebrand, daalt het gewicht van de koffie opvallend veel.

De smaak en body van de koffie wordt bepaald door een aantal parameters?

U kunt experimenteren door gebruik te maken van de volgende parameters: de maalgraad, de temperatuur, de dosering, de inhoud van het kopje, de koffiedruk en de doorlooptijd. De maalgraad en doorlooptijd zijn essentieel voor het maken van de perfecte espresso. Mensen onderschatten vaak wat voor invloed een aanpassing van een parameter kan hebben op de body en smaak van koffie. Een aanpassing in één of meerdere van de parameters kan een smaakverschil teweeg brengen in uw kopje koffie.
Dit bericht is gepost in Koffie. Bookmark de link.