Wat zijn de voordelen van groene koffiebonen?

voordelen van groene koffiebonen
Bestel groene koffiebonen

voordelen groene koffieboon

In Amerika is het op dit moment immens populair om je eigen koffie te branden. De Amerikanen weten dat het zelf branden van koffie vele voordelen met zich meebrengt. De voordelen van het zelf branden van koffie worden in deze blog uiteengezet. Waar is het zelf branden van koffie allemaal goed voor?
• Intense smaaksensaties
• Verse koffie
• Leuk om te branden
• Supermarkt koffie kan schadelijke schimmels en bacteriën bevatten
• U kunt zelf kiezen waar uw koffie vandaan komt
• Afvallen met groene koffie

Intense smaaksensaties

Het zelf branden van koffie heeft vele voordelen, maar het grootste voordeel is dat u de boon in de meest pure vorm kan proeven. Tijdens het branden van uw koffie bepaalt u uw roast en vervolgens laat u deze even afkoelen. Nadat u ze een dag heeft gelucht kunt u deze bonen malen en er koffie van gaan zetten. De geursensatie die tijdens het malen van de boon af komt is zeer intens en altijd een van mijn favoriete onderdelen van het branden van koffie. Nadat de koffie is gezet ga ik er even rustig voor zitten om de smaak en geur van de boon te waarderen. De smaaksensaties van een vers bakje koffie zijn niet te beschrijven.

Verse koffie

In veel koffiebarretjes, grote koffiehuizen en supermarkt is de koffie al te oud om nog echt gewaardeerd te kunnen worden. Vers gebrande koffie is na twee en hoogstens drie weken niet meer vers. Veel mensen denken dat de versheid van koffie niet zoveel uit maakt. Dit komt doordat mensen eigenlijk nog nooit verse koffie hebben geproefd. De meeste mensen weten dus eigenlijk gewoon niet hoe echte verse koffie smaakt. De reden dat het zelf branden van koffie zo populair is geworden in Amerika is omdat ze hier de versheid van koffie steeds meer zijn gaan waarderen.

Leuk om te branden

Naast dat verse koffie meer smaak dimensies heeft is het leuk om koffie zelf te branden. Veel mensen vinden het leuk om meer kennis op te doen. Het branden van koffie is een kunst en is niet zomaar te leren. Wanneer het lukt om de groene koffieboon om te toveren tot precies de juiste roast dan kan dat zeer bevredigend zijn. Vervolgens kan er worden uitgekeken naar dat heerlijke bakje zelf gebrande koffie.

Supermarkt koffie kan schadelijke schimmels en bacteriën bevatten

De koffie in de supermarkt wordt vaak al gebrand in het land waar de groene koffiebonen geoogst worden. Dit betekent dat de boon hier verpakt en vervolgens verscheept wordt naar Nederland. Deze bonen worden verbouwd in een ander continenten dan Europa. De reis die deze bonen doormaken duurt enkele maanden tot zelfs jaren wanneer het schip meerdere havens aandoet. Daarna wordt deze koffie in de winkel aangeboden waar deze niet altijd gelijk verkoopt. Het resultaat is dat de koffie lang onderweg is. Tijdens deze reis kunnen bacteriën en schimmels die van nature op de koffie zitten zich ontwikkelen. Deze bacteriën en schimmels kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

U kunt zelf bepalen waar uw koffie vandaan komt

Heeft u een bepaalde connectie met een land? Door het kopen van een koffie uit een bepaald land steunt u de economie in dit land. Ook heeft ieder land een andere smaak omdat de samenstelling van de bodem anders is. Kijk goed uit welk land uw groene koffiebonen komen. Dit bepaalt vaak een groot deel van de smaaktonen in een boon.

Afvallen met groene koffie

Door het verpulveren van de groene koffieboon en hier thee van te zetten kunt u afvallen. Het internet staat vol met verhalen van mensen die op deze manier meerdere kilo’s zijn verloren. De groene koffieboon is onder de aandacht gekomen nadat dokter OZ in de talkshow van Ophra de voordelen van de groene koffieboon uiteen had gezet. Het werkende bestanddeel in de groene koffieboon is chlorogeenzuur. Dit zit alleen in groene bonen want, tijdens het branden van de groene boon vervliegt deze stof.

Bestel groene koffiebonen