Er plakken veel voordelen aan uw keuze voor ongebrande koffiebonen. Alvorens u dit voedingsproduct koopt en vervolgens roostert tot een gebrande koffie, is er een aantal interesse vragen. Het concept lijkt op het eerste gezicht makkelijk en helder, maar wij begrijpen als u hierover vragen hebt.
In deze blog proberen wij u te helpen door antwoord te geven op de meest gestelde vragen die wij binnen zien komen van onze klanten. De vragen zijn allemaal gerelateerd aan groene koffiebonen. Let’s go to the most frequently asked questions!
1. Wat is het verschil tussen groene en bruine koffiebonen?
Rauwe of ongebrande koffiebonen worden groene koffiebonen genoemd omdat ze ook daadwerkelijk de groen kleur hebben. Ze zijn geheel natuurlijk geproduceerd en beschikken over een mooie groene tint.
Op zichzelf zijn rauwe koffiebonen ondrinkbaar, maar ze zijn nog maar één stap verwijderd van je favoriete kopje. Branderijen zullen deze bonen roosteren, ze bruin kleuren en ze hun uitgesproken smaak en aroma geven. Maar u wilt natuurlijk zelf uw koffiebonen branden. Dit lijkt rocket science, maar dat is het niet. Haal de barista in u naar boven!
2. Hoe krachtig of sterk zijn groene koffiebonen?
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hangt ‘sterke’ koffie niet af van het soort bonen dat je gebruikt of de mate waarin je ze brandt. Het heeft eerder te maken met hoeveel water je mengt met de gemalen koffiebonen om je kopje koffie te maken. Als u minder water en meer koffie gebruikt, wordt uw café sterk en andersom geldt hetzelfde.
3. Wat is de houdbaarheid van ruwe koffie?
Zodra u koffiebonen brandt, brengt u zuurstof in hun chemische samenstelling en begint het oxidatieproces. Het duurt dus niet lang voordat ze oud beginnen te worden. Daarom raden we aan om binnen twee weken uw zelf gebrande koffie te nuttigen. U kunt ongebrande groene koffiebonen echter veel langer bewaren. De houdbaarheid wordt geschat op 2 jaar. Mits ze op de juiste manier worden bewaard natuurlijk. Op deze manier wordt de versheid behouden.
4. Hoe moet ik mijn bonen bewaren?
U kunt uw groene koffiebonen het beste op kamertemperatuur koel en droog bewaren. Vermijd ook direct zonlicht. Weersta de neiging om ze in de koelkast te bewaren, aangezien de omgeving te vochtig is. Tegelijkertijd is de vriezer te droog. De algemene regel is dat als je je op je gemak voelt, je bonen dat ook zullen zijn! Het zijn ook net mensen hé.
5. Wat onderscheidt de verschillende soorten groene koffiebonen?
U heeft vast gezien wat wij diverse soorten bonen in onze webshop aanbieden. Hoewel ze allemaal groen zijn, verschillen ze in een paar categorieën, waaronder hun oorsprong en rang. Speciale koffiebranders zullen opmerken dat elke oorsprong zijn eigen unieke smaken en eigenschappen heeft. Bovendien reageert elk het beste op verschillende brandtijden en temperaturen.
6. Welke soort heeft het hoogste cafeïnegehalte?
Op zoek naar de kop koffie waar jij ’s ochtends meteen de ogen wagenwijd open hebt staan? Verschillende koffiebonen hebben verschillende niveaus van cafeïne, hoewel de verschillen vaak minimaal zijn. Arabica bonen bevatten ongeveer een cafeïnegehalte van 1,5%. Zoals hun naam al aangeeft, bevatten Robusta-bonen een van de hoogste cafeïnegehaltes, maar liefst 2,4%! Cafeïne wordt vaak nadelig gezien, maar een normaal cafeïnegehalte heeft ook positieve effecten.
7. Wat is er nou exact gezond in de groene koffieboon?
Er is een reden waarom mensen groene koffie-extract nu zeer gezond vinden! Voordat ze worden geroosterd, zitten deze bonen vol met chlorogeenzuur. Dit is een krachtige antioxidant die uw lichaam ondersteund in diverse gezondheidsdoelstellingen. Groene koffie-extract staat bekend om het cholesterol te verlagen, ontstekingen te verminderen en het risico op bepaalde ziekten te verlagen, wordt het ook in grote hoeveelheden aangetroffen in artisjokken. Ook ondersteund de stof bij het verliezen van gewicht.

