De werking van groene thee op gewichtsverlies uitgelegd in 1 minuut

Groene thee effect op afvallen

Het proces waar het menselijk lichaam voedsel en drinken omzet in actieve energie waarmee je de dag kunt doorkomen wordt metabolisme genoemd. Groene thee kan van invloed zijn op dit lichamelijke proces waarbij energie vrijkomt. Groene thee bevat stoffen die het proces metabolisme positief kunnen beïnvloeden. Groene thee kan gunstig zijn voor gewichtsverlies door het metabolisme van het lichaam efficiënter te maken.

Supplementen in groene thee

Groene thee bevat cafeïne en catechine. We weten allemaal wat cafeïne is en doet. Catechine is een antioxident. Uit verschillende researches blijkt dat beide verbindingen het metabolisme kunnen versnellen. Catechine kan helpen om overtollig vet te verminderen, terwijl cafeïne de hoeveelheid energie die het lichaam gebruikt kan verhogen. Bij het drinken van een energiedrankje of koffie merk je het effect van cafeïne. De combinatie van beide kan ondersteunen bij gewichtsverlies of gewichtsbeheersing.

Bewijs dat groene thee werkt op gewichtsafname?

De theorie over de werking van groene thee op gewichtsverlies in uit te leggen, maar wat betekent dit voor de praktijk? Recent zijn er studies gedaan met groene thee supplementen bij personen met obesitas. Uit deze studie kwam naar voren dat er een significant bewijs is dat green tea of groene thee kan ondersteunen. Wel met als bijsluiter dat het verschilt per persoon.

Lichaamsbeweging in combinatie met groene thee

Het is belangrijk op te merken dat eventuele voordelen van groene thee voor gewichtsverlies waarschijnlijk wel minimaal zijn. De impact van groene thee is niet zo gunstig als andere gezonde methoden voor gewichtsverlies, zoals lichaamsbeweging, die veel grotere metabolische voordelen hebben. Regelmatig sporten en gezond eten met veel groenten zijn efficiëntere alternatieven van groene thee gebruik. De combinatie zou goud waard kunnen zijn.